1.světová válka - test

28. dubna 2011 v 18:07 |  Testování znalostí
Tento test není můj, stáhla jsem ho i jiného blogu,ale pro stručné zopakování postačí.

1. Státy Dohody?
a) Velká Británie, Francie, Rusko
b) Velká Británie, Itálie, Rakousko - Uhersko
c) Francie, Rusko, Itálie

2. Záminka 1. sv. války?
a) přerozdělení kolonií
b) atentát na Františka d´Éste
c) povyšování států

3. V jakých letech byla 1. sv. válka?
a) 1914 - 1918
b) 1918 - 1924
c) 1915 - 1919

4. Kolik lidí padlo v 1. sv. válce?
a) okolo 5 mil
b) okolo 10 mil
c) okolo 15 mil

5. Po 1. sv. válce vzrostl vliv?
a) Francie, Ruska
b) Japonska, USA
c) Německa, Itálie

6. Na západní frontě usilovalo Německo o
a) bleskovou válku
b) zákopovou válku
c) chemickou válku

7. Na jaké Francouzské řece byl zastaven Německý útok?
a) Séně
b) Marně
c) Lódži

8. Které nové zbraně byly použity?
a) otravné plyny, palcáty, ponorky
b) torpéda, letadla, katapulty
c) tanky, námořní miny, letadla

9. Který člen Trojspolku přešel k Dohodě?
a) Německo
b) Itálie
c) Francie

10. Jaké hospodářství bylo zavedeno při válce?
a) produktivní
b) válečné
c) agresivní
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hana Hana | 19. ledna 2012 v 16:42 | Reagovat

Ahoj. Test je dobrý. Dala bys sem i odpovědi na tento test prosím? Díky předem.

2 history-if history-if | 23. ledna 2012 v 17:27 | Reagovat

[1]: 1-a,2-b,3-a,4-b,4-b,5-a,6-a,7-b,8-c,9-b,10-b, dále není špatný test na http://www.testpark.cz/testy/dejepis/1-svetova-valka-931

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
.

layout by anuss. │copyright (c)
optimalizováno pro mozzilu